PTFE Coating (Xylan)

Grip Maling tilbyr våre kunder PTFE coating, også kjent som Xylanbehandling.

Xylan er ofte brukt i offshoreindustrien og særlig subsea. Xylan er et tynnfilmbelegg som gir lav friksjon, lengere levetid og mindre vedlikehold. Overflatebehandling med Xylan har vært brukt i offshoreindustrien i over 30 år og fås i et bredt fargeutvalg.

Når et objekt Xylanbehandles gjøres overflatebehandling og fargekoding i en og samme operasjon. Belegget blir påført som våtfilm, tørkes før det herdes i en tilpasset herdeovn med riktig temperatur og tidsintervall.

Vi kan Xylanbehandle hele objekter og deler av objekter. Alt utføres etter kundens krav og spesifikasjoner.

PTFE er et belegg med lav friksjonskoeffisient, med særlig gode smørende egenskaper samtidig som det er korrosjonsbestandig. Grip Maling tilbyr PTFE coating av typene Xylan, Teflon, Eversilk og Molykote.
Xylan er egnet for å beskytte to glidende flater mot hverandre og for korrosjonsbestandig behandling av objekter som enkelt skal kunne skrus fra hverandre.

Xylan kan fås i et bredt fargespekter, og er stabil og effektiv på både lave og høye temperaturer.

Sinkfosfatering:
GMK tilbyr også sinkfosfatering ved dypping. Sinkfosfatering gir en homogen og ren overflate. Behandlingen er en god forbehandling til PTFE og gir god heft for Xylan.

Manganfosfatering:
Grip Maling tilbyr våre kunder Manganfosfatering ved dypping. Mangan gir en fin slett overflate som beskytter mot korrosjon.
Påføring av mangan ved dypping kombinert med olje gir objektet korrosjonsbeskyttelse, har tørrsmørende egenskaper og egner seg godt som forbehandling for maling.

Kontakt oss i dag